top of page
Heringhausen | SauerlandHoliday.nl

Diemelsee
Gezinsvriendelijk stuwmeer Diemelsee brengt afkoeling en gezelligheid... Afkoeling zoeken aan het water in het Sauerland: dat kan! De grote stuwmeren in de streek zijn nog altijd goed gevuld. Dat geldt bij bijvoorbeeld voor het stuwmeer Diemelsee in het oosten van de streek.

Zo nodigen daar de strandbaden "Helminghausen" en "Heringhausen" je uit om een frisse duik te nemen in het meer. En dat kan daar goed, want net als de andere Sauerlandse stuwmeren heeft ook de Diemelsee een uitstekende waterkwaliteit. Je kunt er zwemmen, maar ook vele andere watersporten beoefenen. Het gebruik van de ligweiden en parkeerplaatsen is er overigens gratis. Strandcafés en kiosken bieden verfrissende dranken en snacks voor tussendoor aan. Kortom een perfecte locatie voor een vakantiehuis in Sauerland.

Voor verdere informatie: Tourist-Information Diemelsee, Kirchstraße 6, 34519 Diemelsee, tel. 0049-(0)5633-91133, www.diemelsee.de.

Watersport bij Heringhausen | SauerlandHoliday.nl
Mountainbiken bij het meer | SauerlandHoliday.nl

Willingen

Wie denkt dat een vakantie naar Willingen alleen geschikt is voor een wintersport in Duitsland, heeft het mis. Deze plaats in Sauerland heeft ook in de warmere maanden veel te bieden. En dat allemaal op een paar uur rijden vanaf Nederland!

Bekijk de stad vanaf grote hoogte vanaf de Ettelsberg of ontdek juist het ondergrondse leven van Willingen. En met de hoogste kroegdichtheid van Duitsland geniet je hier het hele jaar door van een bruisende 'après-ski'.Wat betreft culinair en uitgaan is het hier geweldig met maar liefst 80 restaurants en 120 bars.

Sauerland skiën | SauerlandHoliday.nl

Winterberg
Winterberg is een stad die leeft van het toerisme. En de lokale bevolking leeft van het toerisme. Bezoekers worden warm en hartelijk verwelkomd, of het nu gaat om de talrijke restaurants en andere horecagelegenheden, de vrijetijdsvoorzieningen zoals de skigebieden , rodelbanen of bij de leuke exclusieve winkels. Het wordt al snel duidelijk hoe Leuk het is om Winterberg een keer te bezoeken.

Piste van Winterberg | SauerlandHoliday.nl
bottom of page