top of page
Diemelsee_panorama_verkleind.jpg

Een zomer vertoeven in Heringhausen aan de Diemelsee

 

Heringhausen is nu populairder dan ooit als vakantiebestemming. Het natuur- en toeristengebied Diemelsee ligt in Noord-Hessen, vlakbij het bekende Willingen, aan de rand van het Sauerland. Natuurliefhebbers, wandelaars, watersporters, zwemmers en gezinnen komen terecht in een paradijs. Voor een vakantie aan de Diemelsee kun je terecht in verschillende vakantieparken, maar je kan ook een vakantiehuis in het Sauerland huren.

 

Zo kan je bijvoorbeeld bij Sauerlandholiday een luxe Tiny House van 16m2 boeken. De Tiny House beschikt over heerlijke vloerverwarming en airco (voor de warme zomer dagen). Terwijl je heerlijk barbecuet op het terras, kan je genieten van de ongeëvenaarde schoonheid van de St. Muffert.

Benieuwd wat er in de omgeving te doen is?

In de omgeving van Diemelsee is van alles te doen. Het natuurpark is uiterst flexibel en combineert een prachtig landschap met leuke activiteiten. De regio kan op verschillende manieren worden verkend. Dit kan bijvoorbeeld op wandelpaden, per boot, mountainbike of elektrische fiets. Op de Diemelsee kan je ook een rondvaart maken. Wil je gaan winkelen, ga dan naar Willingen of naar Korbach, een historische stad. Beiden steden liggen slechts een paar kilometer verderop. Bad Arolsen en Kassel zijn ook mooie locaties voor dag uitstapjes.

Ontdek het natuurpark Diemelsee

Het natuurpark Diemelsee beslaat meer dan 33.000 hectare. Hier vind je de hoogste bergen van het Sauerland. Zo heeft het valleien en dichte beboste bossen. Ook zijn er overal weilanden en velden. De Diemelsee ligt in de kern van het natuurpark. De Diemelsee is niet alleen een wandelbestemming, maar ook een water- en recreatieparadijs. Hier kan je in alle rust zeilen, surfen, zwemmen of een rondvaart maken. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden kan je hier als vakantieganger terecht. Langs de oevers ontdek je verschillende interessante bezienswaardigheden.

De meren van het Sauerland dienen als reservoirs voor de opwekking van elektriciteit. Verder gebruikt het Ruhrgebied het water uit de meeste meren als drinkwater. We kunnen dus stellen dat het water van de Diemelsee veilig is om te drinken!

Tinyhouse-Sauerlandholiday.nl

Heerlijk wandelen rondom Diemelsee

Natuurpark Diemelsee bestaat uit een netwerk van goed gemarkeerde wandelroutes. De Diemelsteig-routes bundelt een aantal van die routes. Wandelen op de natuurlijke, goed onderhouden paden is een fantastische ervaring. Adem de kruidige, frisse lucht van het bos in en kom geheel tot rust terwijl je het gezang van de vogels hoort. Je komt terecht bij uitgestrekte weilanden en bloemige heidevelden, waar je kan genieten van het adembenemende uitzicht.

 

Geen zomertype? Kies dan voor een actieve Skivakantie in Heringhausen - Diemelsee

Houd je van wintersport maar heb je geen zin om voor langere tijd te reizen? Ga dan wintersporten in Hessen. Deze Duitse deelstaat, staat bekend om het schilderachtige, heuvellandschap. De pistes van Willingen zijn breder en rustiger dan bijvoorbeeld het meer bekende Winterberg. Hierdoor is Willingen perfect voor onervaren skiërs en gezinnen met kinderen. Naast de ongeveer 16 kilometer aan pistes, is er ook zo’n 100 kilometer aan langlaufloipes te vinden.

zomer-diemelsee-sauerland-holidays.jpg
bottom of page